KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Ügyviteli és iratkezelési szabályzati minta az ÉTDR-t használó hatóságok számára

Az építésügy elektronizációját előkészítendő a közreműködő szervezeteknek felül kell vizsgálniuk ügyviteli és iratkezelési szabályzataikat, hogy az ÉTDR által megkívánt folyamatok és iratkezelési feladatok a helyi szabályoknak is megfelelően kerüljenek elvégzésre.

Az építésügyi hatóságok önálló szervezeti entitások, azonban egy nagyobb szervezet részeként működnek, szakmai kérdésekben nem, de szervezeti kérdések tekintetében annak alárendeltségében végzik tevékenységüket. Az építésügyi hatósági eljárásban résztvevő, ÉTDR-t használó szakhatóságok ugyancsak saját szervezeti, működési és iratkezelési renddel bírnak, az építésügyi hatósági eljárásban való közreműködésük tevékenységi körüknek csupán egy szegmensét jelentik.

 

Az ÉTDR-használó hatóság számára készülő ügyviteli és iratkezelési szabályzati minta nem fogalmazhat meg az érintett hatóság szervezeti keretein túlmutató előírásokat, illetve nem tartalmazhat a befogadó szervezet egészére vonatkozó közjogi szervezetszabályozó eszközöktől eltérő előírásokat.

Az ÉTDR által támogatott hatósági eljárások nem fedik le a hatóság feladat- és hatáskörébe rendelt összes eljárást. A szabályzati minta tehát nem a hatóság általános ügyviteli és iratkezelési szabályzata, hanem csak az ÉTDR használatával összefüggő ügyintézés és iratkezelés kérdéseit foglalja rendszerbe, és a hatóság általános ügyviteli és iratkezelési szabályzatának az ÉTDR használatával kapcsolatos különös szabályait tartalmazza, így nem tér ki rá, vagy csak jelzésszerűen foglalkozik azokkal kérdésekkel, amelyek nem kapcsolódnak a rendszer használatához. A szabályzati mintában foglaltak részei lehetnek a hatóság általános ügyviteli és iratkezelési szabályzatának, abba beépített módon, vagy egy önálló szabályzat formáját is öltheti, amelyre az általános ügyviteli és iratkezelési szabályzat nevesítetten hivatkozik, vagy annak mellékletét képezi.

A szabályzati minta meghatározza, hogy kinek és mire kell az ÉTDR-t használnia, az ÉTDR használatának leírását („hogyan kell használni”) az ÉTDR felhasználói kézikönyvei tartalmazzák.

 Ügyviteli és iratkezelési szabályzati minta (Word dokumentum)
Létrehozás időpontja: 2012-12-20 10:11:48
Utolsó módosítás időpontja: 2012-12-20 10:04:44

Megtekintések száma: 24354
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41020