KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Félidőben a Construma

2024. április 10-én szerdán nyitotta meg kapuit a 42. Construma építőipari szakkiállítás, ahol az idei évben is önálló standdal vesz részt a Magyar Építész Kamara.
Minden nap az A pavilon 111G standhelyen találhatóak meg a MÉK munkatársai a kamarai standon, ahol átvehető a frissen megjelent Építész Évkönyv, és a Construma megtekintéséért járó 1 továbbképzési pont igazolás is.

Bővebben…MÉK Terület- és Településrendezési Tagozatának Tagozati Gyűlése - 2024. április 12.…

» a MÉK hírei » Terület- és Településrendezési Tagozat hírei

Tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Építész Kamara Terület- és Településrendezési Tagozat Tagozati Gyűlésére, melyet 2024. április 12-én (pénteken) 9:30-tól tartunk. Határozatképtelenség esetén a megismételt Tagozati Gyűlést 10 órakor azonos napirenddel UGYANOTT tartjuk. REGISZTRÁCIÓ 9 ÓRÁTÓL

Bővebben…


A Magyar Építész Kamara közleménye

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

A Magyar Építész Kamara elnöksége továbbra sem rendelkezik a székházunkat, illetve a kamara működését, elhelyezését érintő új információval, azonban leszögezzük, hogy a Kamara eddig is, és ezután is csak a Kamara működését lehetővé tévő megfelelő helyszínnel kapcsolatban nyilvánít véleményt.

Bővebben…


Április első napjaiban kerül a postaládákba az Építész Közlöny

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

Kedves Olvasók, tisztelt Kollégák!

Egy jó rendezvényhez tér kell, még pedig rendezvénytér! Erről szól a közlönyünk mostani száma.

A jogalkotói berkekben már fogalmazzák az Építészeti Törvényhez és az állami beruházásokról szóló törvényhez kapcsolódó kormányrendeletek. Ezt mindannyian kincstári optimizmussal és óvatos várakozással szemléljük, és Kamaraként igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a megszülető jogszabályok a kormányzati szándékon túl megfeleljenek a szakma elvárásainak is. A folyamathoz kapcsolódó munkacsoportokban a MÉK képviselői azon dolgoznak, hogy a többi szakmai szervezettel együtt, vagy ha kell velük szemben is érvényesíteni tudják a tervezők érdekeit.

Bővebben…


Állami kitüntetéseket adtak át március 15. alkalmából

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Díjak, díjazottak

Kossuth-díjat kapott:
Salamin Ferenc Ybl Miklós-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a hagyomány továbbélését szolgáló organikus-regionális építészet remekeit kiérlelő tervezőmunkája elismeréseként

Bővebben…


MÉK Küldöttgyűlés - 2024.05.24.

» a MÉK hírei » Küldöttgyűlés

A Magyar Építész Kamara soron következő küldöttgyűlésének időpontja a MÉK Elnökségének 3/2024. (02.02.) sz. határozata alapján 2024. május 24., péntek.

Bővebben…


Tájékoztató a MÉK – ARCH -E projektről

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Belföldi hírek

Az Építészeti Tervpályázatok Európai Platformja (European Platform for Architectural Design Competitions (ADC)) az Európai Unió társfinanszírozásával 2026. márciusig megvalósítandó projekt, az ARCH-E projekt, (Uniós azonosító száma: Project 101100268 – ARCH-E – CREA-CULT-2022-COOP) az Európai Bizottság Creative Europe (CREA) keretprogramján belül.

Bővebben…


Elhunyt Vadász György építőművész

» Építész arcok, sorsok, emlékek » In memoriam

Életének 92. évében, 2024. március 3-án elhunyt Vadász György Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építőművész, az MMA rendes tagja, a nemzet művésze. Sokoldalú, integráló, egyensúlyt teremtő munkássága értékteremtő kapocs a magyar építészet időfonalán.

Bővebben…


Elhunyt Kévés György

» Építész arcok, sorsok, emlékek » In memoriam

Életének 89. évében, 2024. március 9-én elhunyt Kévés György Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész, az MMA rendes tagja, a nemzet művésze.

Bővebben…